Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ziyaretimiz

CEM Vakfı Genel Müdürümüz Sayın Kadir Polat, Akdeniz Bölge Koordinatörümüz ve Cem Vakfı Adana Şube Başkanımız Sayın Müsriye Büyükdoğan ile Cemevi Şube Yönetimimiz, Sıdkı Baba Cemevi Başkanımız Sayın Ali Kuru ve Yönetimi, Tekeliören Garip Baba Cemevi Başkanımız Sayın İmdat Keleş ve Yönetimi, İnanç Önderlerimiz ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret ettiler.

Sayın Zeydan Karalar ile yapılan görüşmede, Alevi toplumunun yerel yönetimlerden talepleri ve AİHM kararlarının uygulanması konusundaki taleplerimiz iletildi.

Alevilerin eşit yurttaşlık hakları gereği başlatmış olduğu hukuksal mücadele, aynı zamanda hukuksal kazanımı olan AİHM kararlarının yerel yönetimlerde de uygulanması, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi yönünde atılan adımların, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde de kabul edilip onaylanması talebimizi dile getirdik.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a ve Yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür eder görevlerinde başarılar dileriz.

CEM Vakfı Genel Merkezi
30.09.2024