Erbain Matem Merasimine, CEM Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Olarak Katılım Sağladık

Video için tıklayınız.

Caferi Âlimler Birliği (CABİR) ve CAFERİDER tarafından, Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin ve 71 yareninin, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40’ıncı günü olan Erbain Matem Merasimi Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Düzenlenen Matem merasimine Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Mesut Yıldırım Dede Katılım sağladı.

Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Mesut Yıldırım Dede, konuşmasında;
“İmam Hüseyin Kerbela’da hak ile batıl arasını kanıyla ayırmıştır. Kerbela’da bir tarafta zalimler bir tarafta mazlumlar vardır. İmam Hüseyin’i sevenler bin defa mazlum olmuştur. Ama hiçbir zamanda zalim olmamıştır. Kerbela matemini yaşayanlar masumun, mazlumun ve zalimin kim olduğunu iyi bilirler.

İmam Hüseyin’i sevenler hak ile hakikatten hiçbir zaman ayrılmazlar. İmam Hüseyin’i sevenler zalime değil Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dinine teslim olurlar dedi.

25.08.2024